Giluminio Siurblio Parinkimas Montavimas

Grežinio siurblio pajungimas. Giluminio siurblio pajungimo schema
Patarimas prieš perkant giluminį siurblį. Niekada nevykite pas giluminių siurblių pardavėjus tol, kol neturite gręžinio ir nežinote kokiame gilyje yra vanduo ir koks to gręžinio našumas.
Nes pardavėjas nežinodamas prieš tai išvardintų parametrų negalės jums parinkti giluminio siurblio. Taip pat jei kaimynas turi gręžinį, o jūs ne. Nes buvo ne vienas ir ne du atvejai, kai kaimyno gręžinys būdavo vieno gylio ir našumo, o šalimai daromo gręžinio gylis ir našumas buvo visai kitas.

Giluminis siurblys skirtas - pakelti numatytą vandens kiekį iki vartotojo (vartotojų). Giluminiai siurbliai vandenį tiekia iš gręžinių ir šachtinių šulinių, taip pat iš paviršinių vandens šaltinių. Šios rūšies siurbliai būna išcentriniai ir vibraciniai.
Vibraciniai siurbliai tiekia ribotą vandens kiekį dažnai neatitinka vartotojų reikalavimų. Dažniausiai naudojami daržų laistymui.
Giluminiai siurbliai gaminami labai įvairūs. Giluminių siurblių tiekiamo vandens kiekis yra nuo 1-300 m3/h ir daugiau, vandenį pakelia į didesnį kaip 300 m aukštį. Normaliam giluminio siurblio darbui, montuojama būtina valdymo įranga: siurblio valdymo pultas, fazės relė, įtaisas, išjungiantis siurblį ir kt.
Giluminio siurblio pajungimo schema, Grezinio siurblio pajungimas

Giluminiui vandens siurbliu sumontuoti reikalinga

Giluminio siurblio pajungimo schema. Giluminiam siurbliu sumontuoti reikalinga įranga: hidroforas prie hidroforo reikalinga automatika ( penkiašakis, manometras, slėgio relė) arba dažnio keitiklis, siurblio valdymo pultas, apsauginiai ir atbuliniai vožtuvai. Taip pat giluminio siurblio tiekimo užtikrinimui reikalingi vamzdžiai, kabeliai, gręžinio dangtis, adapteris, lynas, santechninės (jungtys, ventiliai, trišakiai, alkūnė, aklės, nipeliai) ir elektros instaliacijos detalės. Jos dažnai vadiname instaliacinėmis medžiagomis.

Vamzdžiai užkasami po žeme, tokiame gylyje, kad tiekiamas vanduo žiemą neužšaltų. Didžiausias įšalo gylis buvo išmatuotas 1966 metais Dusetose - 1,46 m. Montuojant, išcentriniai panardinami siurbliai tvirtinami prie vamzdžio ir su juo įleidžiami į gręžinį, šulinį ar kitą vandens telkinį. Šie siurbliai Lietuvoje yra populiarūs ir plačiai naudojami.

Jei giluminis siurblys pradeda tankiai junginėtis

Jei giluminis siurblys pradeda tankiai junginėtis, tai slėgio inde trūksta oro. Tokiu atveju būtina spūstelėti išsiplėtimo inde esantį ventilių. Jei per ventilių veržiasi vanduo, vadinasi jūsų išsiplėtimo inde esantis maišas arba membrana yra suplyšus. Tokiu atveju kaičiamas maišas, o jei suplyšusi membrana keičiamas visas bakas, nes bakai su membranomis yra neardomi. Kitu atveju tiesiog pripūskite oro į išsiplėtimo indą. Išsiplėtimo inde oro slėgis turi būti 0,1-0,2 atmosfera mažiau, nei siurblio apatinė įsijungimo riba. Norint TEISINGAI nustatyti koks slėgis yra išsiplėtimo inde, būtina:
  1. ištraukti giluminio siurblio elektros šakute iš elektros lizdo
  2. atsukti vandens čiaupą esantį vonioje ar virtuvėje ar kitoje vietoje
  3. tada automobiliniu manometru matuojame, slėgį išsiplėtimo inde
  4. tarkim, kad apatinė giluminio siurblio įsijungimo riba yra 1,3 (žiūrėti į manometrą kuris yra pritvirtintas prie išsiplėtimo indo) atmosferos, tai išsiplėtimo inde slėgis turi būti 1,1 -1,2 atmosferos. Išsiplėtimo inde slėgis turi būti 0,1-0,2 atmosfera mažiau, nei giluminio siurblio apatinė įsijungimo riba.
Išvykstant iš namų ilgesniam laiko tarpui, rekomenduojama giluminį siurblį išjungti iš elektros tinklo.

2 komentarai:

  1. Anonimiškas17:11

    Gal kas galit pasakyti koks yra gręžinio į, kurį yra sumontuotas giluminis siurblys, garantinis laikotarpis???

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas17:37

      Statybos įstatymas reglamentuoja, kad statinio garantinis terminas negali būti trumpesnis, kaip 5 metai, o giluminis gręžinys ir yra statinys.
      Dažniausiai gręžinio filtrui yra suteikiama 5 metų garantiją, vamzdynui 10 metų, giluminiams siurbliams, hidroforams ir t.t. pagal gamintoją, giluminiui siurbliui ne mažiau kaip 2 metų garantija.
      Pas gręžėjus reikalaukite gręžinio ir atsiskaitymo už darbus dokumentų, gręžimo įmonė privalo parengti vandens gavybos gręžinio pasą ir gręžinį įregistruoti Gręžinių registre Lietuvos geologijos tarnyboje.
      Bet jei susigundėte pigiau ir nelegaliai, tai jau kaip sakant pats kaltas.

      Panaikinti