Grindinis Šildymas Vandeniu Schema

Grindinio šildymo kolektoriaus pajungimo schema


Klasikine grindinio šildymo sistema galime vadinti tokia seka sudėtus sluoksnius: įrengiamos juodgrindės/perdanga (betoninis grindų pagrindas), hidroizoliacinis sluoksnis, kuriam dažniausiai naudojama polietileno plėvelė, šilumos izoliacija (dažniausiai naudojamas putų polistirolas bei hidroizoliacija), taip pat būtina sudėti perimetrą (tai kraštų izoliacija, naudojant kompensacinę juostą). Tuomet tvirtinami armavimo tinkleliai. Betono sluoksnių storiai priklauso nuo visų grindų storio ir galimybių jas pakelti. Grindų šildymo vamzdžio ilgio skaičiavimas

Vamzdžiai pradedami montuoti nuo kolektoriaus

Grindinio sildymo kolektorius, grindinis šildymas vandeniu
Vandeninio šildymo atveju, vamzdžiai plastikiniais dirželiais tvirtinami prie armavimo tinklelio. Vamzdžiai pradedami montuoti nuo kolektoriaus – įtaiso, leidžiančio reguliuoti grindų temperatūrą, ir užbaigiami taip pat kolektoriuje. Prieš sistemą užliejant antru betono sluoksniu, ji yra testuojama – svarbu patikrinti, ar netikėtai neatsirado vandenį leidžiančių vietų, kadangi užliejus betonu, šio nesklandumo neardant sistemos ištaisyti nepavyks. 

Grindinio šildymo išvedžiojimas variantai

Grindinio šildymo išvedžiojimas variantai, grindinio šildymo projektavimas
Grindinio šildymo vamzdžių išvedžiojimo būdas "sraigė" - vamzdynas klojamas išilgai kambario perimetro nuo sienų iki centro. Sudėtingesnis montavimas ir projektavimas. Tačiau šilumos pasiskirstymas yra vienodesnis dėl vamzdžių kaitaliojimo su karštu ir atvėsusiu skysčiu.
Grindinio šildymo vamzdžių išvedžiojimo būdas "gyvatė“ – vamzdžiai klojami lygiagrečiai vienas kitam nuo sienos iki sienos. Lengva montuoti ir projektuoti, tačiau taikant šį išdėstymo metodą kai kuriose vietose paviršiaus temperatūra šiek tiek skiriasi. Tai šiek tiek sumažina komfortą ir jaukumą. 

Grindinio šildymo pajungimo schema

Grindu kolektoriaus pajungimas, grindinio sildymo kolektorius su siurbliu

Grindinio šildymo pajungimo schema:

1 - trijų krypčių vožtuvas;
2 - cirkuliacinis siurblys;
3 - rutuliniai vožtuvai su temperatūros jutikliais;
4 – kolektorius šilumos paskirstyti su srauto matuokliais;
5 - kolektorius su valdymo vožtuvais, sumontuotais ant grąžinimo;
6 - grindinis šildymas "sraigė"

Termostatai grindiniam šildymui


Termostatas grindiniam sildymui, grindinio šildymo termostatas
Termostato pasirinkimas šildomoms grindims gali padėti padidinti energijos vartojimo efektyvumą. Tai taip pat patogesnis būdas valdyti šildymo sistemos temperatūrą. Termostatai grindiniam šildymui idealiai tinka energijos taupymui, nes patalpoje pasiekus jaukią temperatūrą katilas automatiškai išsijungia. Todėl svarbu termostatu nustatyti pageidaujamą temperatūrą. Natūralu, kad kambario temperatūra priklausys nuo sezono. Tačiau 21°C paprastai yra maloni temperatūra gyvenamajai patalpai.

Mechaninis termostatas – tai paprasti termostatai, valdomi pasukant ratuką iki reikiamos temperatūros. Lengva naudoti ir paprasta įdiegti.
Skaitmeninis programuojamas termostatas – šis termostatas leidžia matyti svarbią informaciją apie esamą kambario temperatūrą ir pageidaujamą temperatūrą. Galite nustatyti daugybę programų tam tikroms savaitės dienoms ir pageidaujamam laikui. Tai reiškia, kad padidinsite efektyvumą nustatydami, kuri jūsų namų dalis ir kada šildoma.
Išmanieji termostatai – tai programėlės technologija, kuri leidžia dar labiau valdyti šilumą namuose. Apskaičiuota, kad šis jautrus išmanusis termostatas gali sutaupyti dar 20–30 % sąskaitų už energiją.

Grindinis šildymas yra daug efektyvesnė šildymo būdas, kuris gali užtikrinti jaukią šilumą namuose be didelių sąskaitų už energijos sunaudojimą. Kai kurie namų ūkiai teigia, kad jų sąskaitos už energiją ženkliai mažesnės, įsidiegus grindinį šildymą!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą